زیست شناسان برتر

زیست شناسان برتر

باسمه تعالی
سلام خدمت همه دانش آموزان و دانشجویان عزیز خصوصا بچه های زیست شناسی .
سعی کرده ایم در این وبلاگ اکثر مطالبی که یک دانشجوی زیست شناسی نیاز داره رو فراهم کنیم ،البته هنوز کامل نیست و امیدوارم شما دوستان در کامل شدنش به ما کمک کنین و اگه مطلب مفیدی دارین برامون به آدرس s.zaeifi@chmail.ir ارسال کنین.
درضمن رمز فایل های زیپ شده biologists.blog.ir می باشد.
موفق و پیروز باشید
مدیر وبلاگ

۴۵ مطلب در بهمن ۱۳۹۳ ثبت شده است

نیمروخورها بخشنده‌ترند!

جمعه, ۲۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۴۷ ق.ظ

محققان هلندی مدعی شده‌اند که ماده‌ای در تخم‌مرغ باعث افزایش بخشندگی افراد می‌شود.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، تحقیقات محققان دانشگاه لایدن نشان داده که اسید آمینه تریپتوفان در برخی غذاها می‌تواند رفتار انسان را تغییر دهد.

آزمایشات نشان داد که مصرف میزان کمی از تریپتوفان – معادل سه تخم‌مرغ – باعث شد که داوطلبان دو برابر مبلغ بیشتری را به بنیادهای خیریه پرداخت کنند.

تخم‌مرغ و غذاهای دیگر مانند ماهی و شیر غنی از تریپتوفان هستند. این اسیدآمینه در بدن به ماده شیمیایی سروتونین – مسئول حال خوب – تبدیل می‌شود.

همچنین این ترکیب به شکل مکمل غذایی TRP در بازار به فروش می‌رسد...

عنکبوت‌ها هم شمارش کردن بلدند!

جمعه, ۲۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۴۴ ق.ظ

تحقیقات صورت گرفته توسط محققان آمریکایی نشان می‌دهد، عنکبوت‌های طلایی گردباف احتمالا قادر به شمارش هستند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، عنکبوت‌ طلایی گردباف (Nephila clavipes) با استفاده از طعمه‌هایی که در تارها به دام می‌افتند، ذخیره‌گاه‌های غذایی برای خود ایجاد می‌کند.

محققان دانشگاه ویسکانسین در تحقیقات خود دریافتند، این گروه از عنکبوت‌ها به دنبال طعمه‌های گم‌شده‌ای هستند که از شبکه تارهایشان ربوده شده بود؛ حشرات مرده در برخی موارد توسط عنکبوت‌های دیگر از تارهای چسبناک‌ ربوده می‌شوند...

سوسک‌ها هم شخصیت‌های جسور و خجالتی دارند!

جمعه, ۲۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۴۰ ق.ظ

تحقیقات جدید دانشمندان دانشگاه آزاد بروکسل بر روی رفتار سوسکها نشان داده که این موجودات دارای شخصیت بوده و حتی برخی از آن‌ها خجالتی هستند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، محققان دریافتند که سوسک‌ها پس از خروج از پناهگاه خود از ویژگیهای شخصیتی خاص برخوردار بوده و در حالیکه برخی جسورانه به اطراف می‌خزند، برخی دیگر خجالتی بوده و به جستجوی پناهگاه می‌پردازند.

اگرچه این کشف نمی‌تواند این حشرات را خوشایند کند اما می‌تواند دلیل موفقیت تکاملی سوسک‌ها را توضیح دهد.

محققان در پژوهشی به بررسی رفتار این حشرات در زمان ورود آن‌ها به یک محیط باز پرداختند...

درک شخصیت باکتری‌ها

جمعه, ۲۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۳۶ ق.ظ

تحقیقات صورت گرفته توسط محققان انگلیسی نشان می‌دهد، باکتری‌ها نیز مانند انسان‌ها دارای شخصیت هستند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، باکتری‌ها برای سلامت، کشاورزی و محیط زیست ضروری هستند. محققان دپارتمان بیولوژی دانشگاه یورک به سرپرستی پروفسور «پیتر یانگ» در این تحقیق باکتری Rhizobium leguminosarum را مورد بررسی قرار دادند.

این باکتری کارخانه کود برای گیاهان محسوب شده و نیتروژن را از هوا استخراج کرده و آن را در اختیار گیاهانی مانند نخود، لوبیا، شبدر قرار می‌دهد.

در آزمایشگاه این باکتری از ریشه گیاه استخراج شد و 72 گونه جداگانه تولید شدند...

چرا بیشتر مورچه‌ها چپ‌دست هستند؟

جمعه, ۲۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۳۳ ق.ظ

بررسی‌های دانشمندان دانشگاه بریستول نشان می‌دهد مورچه‌ها تمایل دارند حین جستجوی محیط‌های جدید به سمت چپ متمایل باشند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، بر اساس نتایج بدست آمده، این حشرات هنگام جست‌وجوی لانه‌های جدید، بیشتر به سمت چپ تمایل دارند تا به سمت راست؛ در این تحقیق، مورچه‌های Temnothorax albipennis یا مورچه‌های صخره‌ای در درون مارپیچ‌هایی قرار داده شدند تا رفتار حرکتی آن‌ها ثبت شود.

در بررسی انجام‌ شده، کلونی‌های مورچه‌ها در داخل ظرف آزمایشگاهی مربعی‌ شکل بزرگی در ابعاد 23*23 سانتی‌متر قرار داده شدند که نقش لانه را برای آنها ایفا می‌کرد...

چرا انسان‌ها تخم‌گذار نیستند؟

جمعه, ۲۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۳۲ ق.ظ

محققان دانشگاه شیکاگو منشا بارداری انسان را با پیگیری چگونگی تکامل اجداد پستاندار اولیه انسان برای به دنیا آوردن نوزاد بجای تخم‌گذاری آشکار کرده‌اند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، آن‌ها بخش‌های سرکش دی‌ان‌ای را که میلیون‌ها سال قبل در اطراف ژنوم قرار گرفته و باعث خاموشی فرآیندهای مورد نیاز برای تخم‌گذاری شده بودند، کشف کردند.

در عوض، هزاران ژن مورد استفاده در اندام‌های دیگر حرکت کرده و در رحم جمع شدند تا به رشد جنین کم کرده و زیست‌شناسی اجداد پستاندار باستانی انسان را بطور موثری بازنویسی کنند...

دانشمندان آمریکایی در حال بررسی بزرگ‌ترین موجود تک‌سلولی جهان برای استفاده از نتایج آن در مطالعه ماهیت ساختار و شکل گیاهان هستند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این موجود تک‌سلولی نوعی جلبک آبی است که Caulerpa taxifolia نام دارد؛ این موجود تک‌سلولی می‌تواند از 15.24 تا 30.48 سانتی‌متر رشد کند و شکلی را تکامل داده که آن را شبیه گیاهان موجود در خشکی کرده است.

این موجود تک سلولی به شکل گیاه‌ خشکی رشد می‌کند و این کار را نه با چندسلول، بلکه با یک سلول واحد انجام می‌دهد...

تولید نانو کود ارگانیک از کودهای طبیعی در کشور

يكشنبه, ۱۲ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۲۹ ب.ظ

محققان کشور موفق به تولید نانو کود ارگانیک از کودهای طبیعی به روش آسیاب گلوله‌ یی شدند.

به گزارش ایسنا، نانو کودهای ارگانیک که از فرآوری کودهای طبیعی به دست می‌آیند، مشکلات کودهای طبیعی و کودهای ورمی کامپوست را ندارند. زمان تولید آنها بسیار سریعتر از کودهای ورمی کامپوست می‌باشد و سرعت تجزیه و قابلیت جذب شدن آنها بسیار بیشتر از کودهای ورمی کامپوست و کودهای طبیعی و کمتر از کودهای شیمیایی می‌باشد؛ لذا به موقع در دسترس گیاه قرار گرفته و هدر نمی‌رود...

 

کشف ژن هوشمندی که عمر را طولانی می‌کند

يكشنبه, ۱۲ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۲۲ ب.ظ

محققان دانشگاه کالیفرنیا در سان‌فرانسیسکو دریافته‌اند که یکی از هر پنج انسان، دارای یک ژن هوشمند مرتبط با عمر طولانی، پیشامغز بزرگتر و توانایی ذهنی پیشرفته‌تر است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دانشمندان دریافتند که افراد دارای نوعی ژن Klotho از حجم بیشتری در بخش جلوی مغز خود که مسؤول برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری است، برخوردارند...

چرا بعد از خوردن نعنا دهان سرد می‌شود؟

يكشنبه, ۱۲ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۱۹ ب.ظ

تحقیقات صورت گرفته توسط محققان آمریکایی نشان می‌دهد، حس خنکی ایجاد شده توسط نعنا سرنخی برای ساخت داروهای مسکن موضعی است.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، منطقه خراسان، مصرف بعضی غذاهای سرد یا گرم مثل بستنی و سوپ باعث ایجاد حس سردی یا گرمی می‌شوند و پس از خوردن فلفل حس تندی و با خوردن آدامس نعنایی، احساس سردی و خنکی در دهان ایجاد می‌شود

به گفته محققان دانشگاه روچستر، طعم تند یا طعم خنکی هر دو مکانیسم مشابهی دارند و سیستم عصبی در این مورد نقش اصلی را ایفا می‌کند...