
دانشمندان دریافتند اکتینیدین (یک سیستین پروتئازبافرمول شیمیاییC۱۰H۱۳N )ترکیب منحصر به فرد کیوی به شکستن پروتئینهای موجود در گوشت قرمز، لبنیات و ماهی کمک میکند.
سرپرست این تحقیق دکتر Lovedeep Kaur از دانشگاه مسی در نیوزلند اظهارکرد: با افزایش پروتئین گوارشی بعد از خوردن کیوی میزان پروتئین کم روده افزایش مییابد و بر پروتئین کل بدن نیز موثر است.
هضم سریع و کامل پروتئینهای غذا به دلیل آنزیم منحصر به فرد موجود در کیوی رخ میدهد و فقط آنزیم منحصر به فرد کیوی حتی اگر دیگر پروتئینهای گوارش موجود نباشد موجب گوارش پروتئینهای موجود در غذا بخصوص غذاهایی مانند ماست، پنیر، ماهی تن و تخم مرغ خام میشود. به همین دلیل بعد از صرف وعدههای غذایی مواد غنی از پروتئین کیوی راهحل مناسبی برای هضم خواهد بود.
محققان اظهارکردند: ویتامین C کیوی از پرتقال نیز بیشتر است.
آنها اعلام کردند: نتایج این تحقیق روشن است که مصرف کیوی سبز رنگ موجب افزایش آنزیمهای گوارشی بخصوص در معده میشود و خالی شدن سریع معده به دلیل وجود اکتینیدین موجب کاهش احساس پری و نفخ بعد از صرف غذاهای غنی از پروتئین میشود.
نتایج این تحقیق در نشریه Advances in Food and Nutrition Research منتشر شده است.
هشدار:
این میوه از میوههایی محسوب میشود که دارای اگزالات هستند. اگزالات ترکیبی است که وقتی وارد بدن میشود ، در مایعات بدن باقی میماند و موجب بروز عارضه در اعضایی نظیر کلیهها و کیسه صفرا می شود. به این منظور این میوه برای افرادی که مستعد سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا هستند باید با احتیاط میل شود. به علاوه، اگزالات موجود در این میوه، مانع جذب کلسیم میشود. به این دلیل نباید حداقل 2 تا 3 ساعت قبل و بعد از مصرف لبنیات و حتی قرصهای کلسیم این میوه را تناول کرد تا مانع جذب این ماده مغذی نشود.